Träffa rätt i slalombacken

Med tanke på att vår sajt handlar om träffsäkra sporter, ska vi inte begränsa oss till endast dart. Det finns flera sporter där pricksäkerhet är en viktig del. Slalom för skojs skull handlar mest om att undvika att åka in i andra slalomåkare. Slalom som sport betyder att du ska åka mellan och runt om flaggorna och det kan vara bra träning för dig som precis börjat med den här härliga vintersporten. 

Rätt utrustning

Du kommer inte att bli bättre på sporten om du åker på dåliga skidor eller har för små pjäxor. Rätt utrustning är en av de viktigaste delarna. Du behöver inte köpa skidor och stavar för fyrsiffriga belopp men besök gärna en sportbutik som kan mäta upp vilka längder och storlekar du behöver.

Ska du runda flaggorna och koncentrera dig på marken framför är det lätt att bli snöblind. Snön reflekterar solen mycket bättre än gräs, strålande solsken kan vara handikappande i backen. Skaffa ett bar goggles som agerar solskydd och ett skydd mot starka vindar samt is och sten som kan skada dig.

Rätt teknik

När du har utrustningen och rätt skydd, gäller det att fokusera på din teknik. Har du redan lärt dig grunderna kan du dra nytta av att titta på proffsen på teve. När reagerar kroppen för att ta en snäv sväng, hur mycket lutar de och hur håller de stavarna? Det mesta handlar om snabb reaktionstid, en stark kropp och lära sig att växla av vikten från ena benet till det andra. I backen tampas du med stora yttre krafter så balansen och viktfördelningen är nyckeln. Om du känner att du har ont efter några lopp måste du reflektera över din hållning, både knän och höfter kan lätt felbelastas med förslitningsskador som följd.